Pfizer zou iets hebben tegen Corona. Dan zou je verwachten dat de koers van de farmaceut als een raket omhoog zou gaan. Of als het aandeel zo lek als een mandje zou zijn dat de koers al enkele dagen voor het bekendmaken van het nieuws gestegen zou zijn. Laten we eens kijken.

 

 

Hierboven ziet u de daggrafiek tot en met het slot van dinsdag. Gelukkig kunnen we concluderen dat het aandeel niet lek is. De stijging die we de afgelopen dagen hebben gezien past in het algemene plaatje, de markt anticipeerde op de uitkomst van de presidentsverkiezingen.

 

Na het bekendmaken van de vorderingen en het hebben van een medicijn knalde Pfizer door de blauwe dalende trendlijn en zou je verwachten dat de koers verder zou stijgen. Niets is echter minder waar, want bij de rode pijl ziet u dat de koers weer terug is bij de blauwe lijn. Deze lijn doet nu dienst als steun en niet meer als weerstand.

 

De koers ging dus door de bekendmaking wel (goed) omhoog alleen wist Pfizer dat niet vast te houden. Wat niet is kan komen, dit zou een throw back kunnen zijn, een test van het uitbraakniveau om vanaf nu weer omhoog te gaan....

 

Klik hier om naar het overzicht met analyses te gaan.