Hieronder ziet u de weekgrafiek van ASML. Ik heb gekozen voor een lijngrafiek om heel simpel de koersontwikkeling van de afgelopen jaren (vanaf 2009) weer te geven. 

 

 

De tweede grafiek is de daggrafiek m.b.v. candles. Links op de grafiek ziet u nog net het staartje van de daling door Covid-19 gevolgd door het herstel. Onder dat herstel heb ik de rode trendlijn getrokken.

 

 

U ziet dat kopers niet sterk genoeg waren om het herstel zo krachtig voort te zetten en ASML zakte door die trendlijn en begon aan een zijwaartse beweging.  Die horizontale tradingrange ligt op 296 euro aan de onderzijde en 345 aan de bovenzijde.

Enkele beursdagen geleden brak ASML opwaarts door de lichtgroene dalende trendlijn en ik heb zojuist het blauwe stijgende trendlijntje getekend, onder het koersverloop van de afgelopen 5 beursdagen.

 

Deze grafiek is voorbeurs en ook voor de bekendmaking van de uitslag van de verkiezing van de Amerikaanse president, maar er lijkt niets aan het handje voor dit aandeel. Bezitters van ASML kunnen blijven zitten i.c.m. met hun stop.

 

Klik hier om naar het overzicht met analyses te gaan.