Deze koershistorie gaat net ver genoeg terug om de invloed van het virus op de koers te zien. 

 

 

Dit is een voorbeeld van een aandeel dat zich er niet zo heel veel van aantrok, want na ongeveer 2,5 maand was de koers alweer terug op het niveau van de top voor Corona.

 

We zien ook heel duidelijk dat het daar niet bij bleef, Apple nam die top van voor het virus met speels gemak opwaarts uit en zocht nog veel hogere regionen op. In de eerste twee dagen van september (2020) werd er een duidelijke top neergezet gevolgd door winstnemingen. Tijdens de laatste beursdagen van 2020 werd die top nogmaals geëvenaard.

 

Afgelopen januari brak de koers opwaarts door de twee beschreven toppen. Helaas wel met een negatieve divergentie bij de RSI. De kans dat het iets terug zou lopen was aanwezig, maar Apple schoot direct onder de blauwe horizontale lijn. De opwaartse uitbraak bleek dus een false move te zijn.

 

Dit alles is niet noodzakelijkerwijs het einde van de opwaartse beweging.. Zoals u ziet heeft Apple al meerdere malen steun gezocht op de lichtgroene stijgende trendlijn en ook recent was dat weer het geval.

 

Bezit u Apple dan kunt u blijven zitten en is het een kwestie van het goed plaatsen van uw stop. Houd de groene stijgende trendlijn in de gaten. Boven de blauwe lijn krijgen we bevestiging dat Apple hoger wil en uiteraard zou een opwaartse uitnamen van de top uit januari voor nog meer bevestiging zorgen.  

 

===== = = = = =

Staat u nog niet op mijn mailinglist? Eén mailtje naar info@ta-site.com en u staat op mijn gratis mailinglist!

===== = = = = =

 

Klik hier om naar het overzicht met analyses te gaan.